Diagnose Motormanagement en Aandrijflijn

Leer de laatste ontwikkelingen in diagnose beheersen

Trainingsinformatie

Op het gebied van motormanagement en aandrijflijn gaan technologische ontwikkelingen vooral snel doordat de emissie-eisen voortdurend strenger worden. Daardoor zien we in de werkplaats steeds nieuwe technieken.

Om in voorkomende gevallen de juiste diagnose te kunnen stellen is het vereist om van deze nieuwe technieken op de hoogte te zijn. Deze nieuwe technieken zijn zowel bij benzinemotoren als bij dieselmotor zeer complex.

Na het volgen van de online training en de praktijkdag Diagnose Motormanagement en Aandrijflijn heeft de deelnemer kennis gemaakt met de nieuwste technologie. Bovendien is hij in staat om zelfstandig een diagnosestrategie op te stellen om storingen efficiënt te kunnen diagnosticeren

Leerdoelen

 • Een stappenplan opstellen voor diagnose aan complexe systemen en regelingen in de aandrijflijn van moderne personenwagens.
 • Raadplegen en interpreteren van de meest recente elektrisch schema's, werkplaatsdocumentatie en controleprocedures.
 • Relevante metingen en controles aan complexe emissiebestrijdingssystemen van het benzine- en dieselmotormanagement kunnen uitvoeren.
 • Meetresultaten interpreteren en het verbinden van een conclusie aan de resultaten.
 • Het efficiënt gebruiken van geavanceerde diagnosegereedschappen.
 • Communiceren met de klant en het opstellen van een diagnoserapport.

Aanvullende informatie

 • Nederlands
 • 1,5 uur online training ter voorbereiding en 1 dag praktijktraining
 • Autotechnici niveau 4
 • De deelnemer ontvangt een AutoNiveau-certificaat na het succesvol afronden van de online training, de aanwezigheid op de praktijkdag en het behalen van de eindtoets.
 • Deze training is onderdeel van het technisch opleidingsplan en kan niet los worden aangekocht.

Kenmerken

Beoordelingen

Gemiddelde beoordeling {{ product.Name }}

Schrijf je in voor het opleidingsplan:

Technisch Opleidingsplan

Bij Automotive Academy ben je aan het juiste adres voor een technisch opleidingsplan op maat. Met een niveautoets meten we jouw huidige kennisniveau en weten we precies welke trainingen bij jou passen.

Diagnose Comfortsystemen

Na het volgen van de online training en de praktijkdag Diagnose Comfortsystemen heeft de deelnemer kennis gemaakt met de nieuwste technologie op het gebied van comfortsystemen. Bovendien is hij in staat om zelfstandig een diagnosestrategie op te stellen om storingen efficiënt te kunnen diagnosticeren.

Diagnose Datanetwerken

Na het volgen van de online training en de praktijkdag Diagnose Datanetwerken is de deelnemer in staat complexe storingen aan alle voorkomende datanetwerken volgens verschillende diagnosestrategieën op te sporen.