Technisch Opleidingsplan niveau 2

Een leven lang leren

Technisch opleidingsplan

Het technisch opleidingsplan van Automotive Academy start met een Niveautoets waarin de huidige kennis wordt gemeten. Na het voltooien van de Niveautoets wordt een persoonlijk opleidingsplan getoond met de behaalde competenties en de te volgen trainingen.

Diagnose aan Elektronische Systemen 1

De elektrische systemen in de personenauto worden steeds uitgebreider. Dit brengt in sommige gevallen meer draden en stekkerverbindingen met zich mee waardoor de kans op storingen groter wordt.

Diagnose aan Elektronische Systemen 2

De elektrische systemen in de personenauto worden steeds complexer. Hierdoor wordt het opsporen van elektrische storing steeds lastiger. Steeds vaker worden er elektronische componenten gebruikt waarbij de technicus de principe werking van het component moet begrijpen voordat er kan worden gestart met de diagnose.

Airco-systemen

Op de moderne personenauto is airco al lang geen optie meer maar standaard aanwezig. Dit brengt met zich mee dat er steeds meer voertuigen met een aircosysteem in de werkplaats verschijnen. Om de klanten optimaal te kunnen bedienen is kennis van de verschillende airco- en verwarmingssystemen nodig. Niet alleen de diagnose maar ook de werking en bediening zijn hierbij belangrijk.

Datanetwerken basis

Zo rond de millenniumwisseling heeft de CAN-bus (Controller Area Network) technologie binnen de automotive branche serieus zijn intrede gedaan en is nu bijna niet meer weg te denken in de huidige voertuigen. Deze techniek brengt veel voordelen, maar ook nadelen met zich mee. De nadelen zijn voornamelijk merkbaar voor de technici die aan deze systemen moeten werken. Vooral het diagnosticeren van deze systemen vraagt een andere werkwijze dan de conventionele elektrische systemen.

Veilig werken aan hybride- en e-voertuigen Basis (VOP NEN-9140)

Deze training ‘Veilig werken aan e-voertuigen basis (ev-VOP NEN 9140)’ is voor technici die op een veilige manier onderhoud aan e-voertuigen moeten kunnen verrichten. Tijdens deze training leer je de HV-componenten van e-voertuigen te herkennen en wat je wel en niet mag doen aan dit type voertuigen. Dit helpt je om beter te begrijpen wat de risico’s zijn, zodat je weet hoe je veilig met deze voertuigen kunt werken. Zo voldoe je ook aan de NEN 9140-norm met betrekking tot het werken met elektrische en hybride voertuigen voor voldoende onderrichte personen (ev-VOP).

Veilig werken aan e-voertuigen Gevorderd (VP NEN-9140)

Tijdens deze ééndaagse training leer je hoe veilig metingen kunt verrichten en waar om zo zeker te zijn dat de het HV-systeem veilig is om aan te werken door jou of je collega die ev-voldoende is onderricht (ev-VOP). Ook wordt er dieper ingegaan op de werking van een HV-systeem en leer je eenvoudige diagnoses te stellen. Nadat je deze training met voldoende resultaat gevolgd hebt, kun door je werkgever worden aangewezen als ev-vakbekwaam persoon (ev-VP) volgens NEN 9140.