Diagnose Motormanagement Benzine Regelstrategieën

Leer hoe regelstrategieën worden toegepast, hoe ze werken en hoe je ze kan beoordelen

Trainingsinformatie

Naast de mengselregeling gebruikt het moderne motormanagement ook steeds meer technieken en complexe regelstrategieën voor het verbeteren van de efficiëntie en de motorprestaties.

De training Diagnose Motormanagement Benzine Regelstrategieën behandelt diagnoses aan het benzinemotormanagement waarin de complexheid van de storingen verder wordt uitgebouwd. De storingen die op deze praktijkdag worden behandeld, zijn klachten zonder foutcodes of foutcodes die niet direct aan de storingsoorzaak zijn te koppelen. Ook hier staat het opzetten van een stappenplan, raadplegen van documentatie, uitvoeren van controles en verslaglegging van de uitgevoerde werkzaamheden centraal. Kortom deze praktijkdag is voor de echte specialisten in het bedrijf.

Na het volgen van de online training en de praktijkdag Diagnose Motormanagement Benzine Regelstrategieën is de deelnemer in staat een diagnosestrategie te bepalen om zeer complexe storingen in benzinemotormanagementsystemen te lijf te gaan. Vervolgens is hij in staat om met behulp van werkplaatsdocumentatie en diagnosegereedschappen de oorzaak van de storing op te sporen en een reparatieadvies te geven.

Leerdoelen

  • Een stappenplan voor diagnose aan een benzinemotormanagement met een storing zonder relevante foutcodes kunnen opstellen.
  • Een stappenplan voor diagnose aan complexe regelsystemen van het benzinemotormanagement kunnen opstellen.
  • Raadplegen en interpreteren van elektrisch schema's, werkplaatsdocumentatie en controleprocedures.
  • Relevante metingen en controles aan complexe regelsystemen van het benzinemotormanagement kunnen uitvoeren.
  • Meetresultaten interpreteren en het verbinden van een conclusie aan de resultaten.
  • Het efficiënt gebruiken van diagnosegereedschappen zoals LED-spanningzoeker, multimeter, 2-kanaals oscilloscoop, diagnosetester en viergastester.
  • Het efficiënt gebruiken van geavanceerde diagnosegereedschappen zoals: de 4-kanaals automotive labscoop.
  • Communiceren met de klant en het opstellen van een diagnoserapport.

Aanvullende informatie

Kenmerken

Beoordelingen

Gemiddelde beoordeling {{ product.Name }}

Schrijf je in voor het opleidingsplan:

Technisch Opleidingsplan

Bij Automotive Academy ben je aan het juiste adres voor een technisch opleidingsplan op maat. Met een niveautoets meten we jouw huidige kennisniveau en weten we precies welke trainingen bij jou passen.

Diagnose Motormanagement Diesel Regelstrategieën

Na het volgen van de online training en de praktijkdag Diagnose Motormanagement Diesel Regelstrategieën is de deelnemer in staat zelfstanding complexe storingen in verschillende dieselmotormanagementsystemen volgens de juiste diagnosestrategie, met behulp van werkplaatsdocumentatie en geavanceerde diagnosegereedschappen op te lossen.

Diagnose Motormanagement Diesel Brandstofsystemen

Na het volgen van de online training en de praktijkdag Diagnose Motormanagement Diesel Brandstofsystemen is de deelnemer in staat een stappenplan te maken om lastige storingen in het brandstofsysteem te kunnen diagnosticeren. Daarna kan hij volgens deze diagnosestrategie aan de hand van werkplaatsdocumentatie met behulp van diverse diagnosegereedschappen de oorzaak van de storing opsporen en een reparatieadvies geven.