Technisch Opleidingsplan niveau 4

Fris je kennis over auto-elektronica op en word een echte elektronica-Expert!

Het technisch opleidingsplan van AutoNiveau start met een Niveautoets waarin de huidige kennis wordt gemeten. Na het voltooien van de Niveautoets wordt een persoonlijk opleidingsplan getoond met de behaalde competenties en de te volgen trainingen.

Diagnose Motormanagement Benzine Brandstofsystemen

Na het volgen van de online training en de praktijkdag Diagnose Motormanagement Benzine Brandstofsystemen is de deelnemer in staat een stappenplan te maken om lastige storingen in het brandstofsysteem van een benzinemotor te kunnen diagnosticeren. Daarna kan hij volgens deze diagnosestrategie aan de hand van werkplaatsdocumentatie met behulp van diverse diagnosegereedschappen de oorzaak van de storing opsporen en een reparatieadvies geven.

Diagnose Motormanagement Benzine Regelstrategieën

Na het volgen van de online training en de praktijkdag Diagnose Motormanagement Benzine Regelstrategieën is de deelnemer in staat een diagnosestrategie te bepalen om zeer complexe storingen in benzinemotormanagementsystemen te lijf te gaan. Vervolgens is hij in staat om met behulp van werkplaatsdocumentatie en diagnosegereedschappen de oorzaak van de storing op te sporen en een reparatieadvies te geven.

Diagnose Motormanagement Diesel Brandstofsystemen

Na het volgen van de online training en de praktijkdag Diagnose Motormanagement Diesel Brandstofsystemen is de deelnemer in staat een stappenplan te maken om lastige storingen in het brandstofsysteem te kunnen diagnosticeren. Daarna kan hij volgens deze diagnosestrategie aan de hand van werkplaatsdocumentatie met behulp van diverse diagnosegereedschappen de oorzaak van de storing opsporen en een reparatieadvies geven.

Diagnose Motormanagement Diesel Regelstrategieën

Na het volgen van de online training en de praktijkdag Diagnose Motormanagement Diesel Regelstrategieën is de deelnemer in staat zelfstanding complexe storingen in verschillende dieselmotormanagementsystemen volgens de juiste diagnosestrategie, met behulp van werkplaatsdocumentatie en geavanceerde diagnosegereedschappen op te lossen.

Diagnose Datanetwerken

Na het volgen van de online training en de praktijkdag Diagnose Datanetwerken is de deelnemer in staat complexe storingen aan alle voorkomende datanetwerken volgens verschillende diagnosestrategieën op te sporen.

Diagnose Aircosystemen

Na het volgen van de online training en de praktijkdag Diagnose Aircosystemen is de deelnemer in staat complexe storingen in het koudemidddelcircuit van verschillende soorten aircosystemen volgens verschillende diagnosestrategieën op te sporen.

Diagnose Klimaatregelingen

Na het volgen van de training Diagnose Klimaatregelingen is de deelnemer in staat complexe storingen in de klimaatregeling volgens een geschikte diagnosestrategie op te sporen

Diagnose ABS, Stuur en Stabiliteitssystemen

Na het volgen van de online training en de praktijkdag Diagnose ABS, Stuur- en stabiliteitssystemen is de deelnemer in staat storingen aan moderne ABS, Stuur- en Stabiliteitssystemen volgens verschillende de juiste diagnosestrategie op te sporen

Diagnose aan e-voertuigen Batterijmanagement

Na het volgen van de online training en de praktijkdag is de deelnemer in staat een stappenplan op te stellen voor diagnose aan het laadsysteem en de HV-batterij van een e-voertuig. Daarnaast is er aandacht voor veilig werken aan e-voertuigen zoals in NEN 9140 beschreven, zodat na het volgen van deze training is voldaan aan de verplichte update over veilig werken aan e-voertuigen.

Diagnose aan e-voertuigen Aandrijving

Na het volgen van de online training en de praktijkdag is de kennis van de deelnemer weer up-to-date op het gebied van elektrische aandrijving. Bovendien is de deelnemer in staat een stappenplan op te stellen voor diagnose aan het aandrijfsysteem van e-voertuigen. De aandacht die tijdens de training wordt besteed aan veilig werken volgens NEN 9140 zorgt ervoor dat deelnemers aan deze training eveneens hebben voldaan aan de verplichte update over veilig werken aan e-voertuigen.

Diagnose aan e-voertuigen Comfort

Na het volgen van de online training en de praktijkdag is de deelnemer in staat een stappenplan op te stellen voor diagnose complexe klimaatsystemen van e-voertuigen. Daarnaast is er aandacht voor veilig werken aan e-voertuigen zoals in NEN 9140 beschreven, zodat na het volgen van deze training is voldaan aan de verplichte update over veilig werken aan e-voertuigen.

Diagnose aan e-voertuigen Slim Laden

Na het volgen van de training is de deelnemer in staat om problemen met verschillende laad- en ontlaadmogelijkheden te lokaliseren. Daarnaast zijn er in en buiten het voertuig nog veel meer functies waar communicatie voor nodig is en dit geeft soms de nodige uitdagingen voor de berijder. De deelnemer leert deze connected uitdagingen op te lossen voor de klant.

Diagnose aan e-voertuigen Batterijrevisie

De opmars van elektrische voertuigen is al een aantal jaren bezig. Het moderne autobedrijf krijgt daardoor ook te maken met storingen in de HV-batterij. De eerste vraag bij een storing is meteen de belangrijkste: Zit de oorzaak van de storing in de HV-batterij of in de rest van het voertuig?