Diagnose Datanetwerken

Leer gericht diagnose stellen aan netwerken

Trainingsinformatie

Vrijwel ieder voertuig heeft meerdere soorten datanetwerken aan boord. Deze netwerken zorgen voor het uitwisselen van informatie tussen regeleenheden. In de praktijk betekent dit dat bij een storing in de communicatie veel regeleenheden daarvan last ondervinden en er zeer veel foutcodes ontstaan.

Het diagnosticeren van dit soort storingen vraagt een andere werkwijze dan dat we gewend zijn bij conventionele elektronische systemen. Voor het stellen van diagnose zijn onder meer systeemkennis en systeeminzicht nodig. In praktische opdrachten worden realistische storingen systematisch via een vooraf opgezet plan gediagnosticeerd.

Na het volgen van de online training en de praktijkdag Diagnose Datanetwerken is de deelnemer in staat complexe storingen aan alle voorkomende datanetwerken volgens verschillende diagnosestrategieën op te sporen.

Leerdoelen

  • Interpreteren van communicatie gerelateerde foutcodes en het bepalen van de richting waarin ze wijzen.
  • Opbouw en werking van de diverse soorten netwerken herkennen.
  • Interpreteren van netwerkschema's.
  • Herkennen van netwerkstructuren uit een netwerkschema van een modern voertuig.
  • Kunnen bepalen van de juiste diagnosestrategie afhankelijk van het type datanetwerk.
  • Relevante metingen en controles aan datanetwerken.
  • Meetresultaten interpreteren en het verbinden van een conclusie aan de resultaten.
  • Het efficiënt gebruiken van geavanceerde diagnosegereedschappen.
  • Communiceren met de klant en het opstellen van een diagnoserapport.

Aanvullende informatie

Kenmerken

Beoordelingen

Gemiddelde beoordeling {{ product.Name }}

Schrijf je in voor het opleidingsplan:

Technisch Opleidingsplan

Bij Automotive Academy ben je aan het juiste adres voor een technisch opleidingsplan op maat. Met een niveautoets meten we jouw huidige kennisniveau en weten we precies welke trainingen bij jou passen.

Diagnose Motormanagement Benzine Brandstofsystemen

Na het volgen van de online training en de praktijkdag Diagnose Motormanagement Benzine Brandstofsystemen is de deelnemer in staat een stappenplan te maken om lastige storingen in het brandstofsysteem van een benzinemotor te kunnen diagnosticeren. Daarna kan hij volgens deze diagnosestrategie aan de hand van werkplaatsdocumentatie met behulp van diverse diagnosegereedschappen de oorzaak van de storing opsporen en een reparatieadvies geven.

Diagnose Motormanagement Benzine Regelstrategieën

Na het volgen van de online training en de praktijkdag Diagnose Motormanagement Benzine Regelstrategieën is de deelnemer in staat een diagnosestrategie te bepalen om zeer complexe storingen in benzinemotormanagementsystemen te lijf te gaan. Vervolgens is hij in staat om met behulp van werkplaatsdocumentatie en diagnosegereedschappen de oorzaak van de storing op te sporen en een reparatieadvies te geven.