Diagnose Comfortsystemen

Snel en effectief leren diagnose stellen aan comfortsystemen

Trainingsinformatie

De snelle technologische vooruitgang op het gebied van elektronica raakt de autobranche ook. Dit is vooral zichtbaar aan de snelle evolutie van de gebruikte comfort-, telematica- en connectiviteitssystemen in moderne voertuigen.

De werkplaats is voor de klant het eerste aanspreekpunt wanneer hij klachten of vragen heeft over de comfortsystemen in de auto. Dit betekent dat technici op de hoogte moeten zijn van de nieuwste technieken. Bovendien moeten ze in staat zijn om bij een storing een goede diagnose te kunnen stellen.

Na het volgen van de online training en de praktijkdag Diagnose Comfortsystemen heeft de deelnemer kennis gemaakt met de nieuwste technologie op het gebied van comfortsystemen. Bovendien is hij in staat om zelfstandig een diagnosestrategie op te stellen om storingen efficiënt te kunnen diagnosticeren.

Leerdoelen

 • Een stappenplan opstellen voor diagnose aan complexe comfortsystemen in moderne personenwagens.
 • Raadplegen en interpreteren van moderne elektrisch schema's, werkplaatsdocumentatie en controleprocedures.
 • Relevante metingen en controles kunnen uitvoeren aan uiteenlopende comfortsystemen.
 • Meetresultaten interpreteren en het verbinden van een conclusie aan de resultaten.
 • Het efficiënt gebruiken van geavanceerde diagnosegereedschappen.
 • Communiceren met de klant en het opstellen van een diagnoserapport.

Aanvullende informatie

 • Nederlands
 • 1,5 uur online training ter voorbereiding en 1 dag praktijktraining
 • Autotechnici niveau 4
 • De deelnemer ontvangt een AutoNiveau-certificaat na het succesvol afronden van de online training, de aanwezigheid op de praktijkdag en het behalen van de eindtoets.
 • Deze training is onderdeel van het technisch opleidingsplan en kan niet los worden aangekocht.

Kenmerken

Beoordelingen

Gemiddelde beoordeling {{ product.Name }}

Schrijf je in voor het opleidingsplan:

Technisch Opleidingsplan

Bij Automotive Academy ben je aan het juiste adres voor een technisch opleidingsplan op maat. Met een niveautoets meten we jouw huidige kennisniveau en weten we precies welke trainingen bij jou passen.

Diagnose Motormanagement en Aandrijflijn

Na het volgen van de online training en de praktijkdag Diagnose Motormanagement en Aandrijflijn heeft de deelnemer kennis gemaakt met de nieuwste technologie. Bovendien is hij in staat om zelfstandig een diagnosestrategie op te stellen om storingen efficiënt te kunnen diagnosticeren.

Diagnose Datanetwerken

Na het volgen van de online training en de praktijkdag Diagnose Datanetwerken is de deelnemer in staat complexe storingen aan alle voorkomende datanetwerken volgens verschillende diagnosestrategieën op te sporen.